(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
REESE´S po česku!! • čokoládové košíčky plněné burákovým máslem
Potřebné ingredience
malé košíčky na muffiny, 340 g mléčné čokolády, 1 hrnek burákového másla, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1/4 lžičky soli
Postup přípravy
Tento recept je určen pro všechny, kdo ochutnali tuto americkou pochoutku, ale bohužel k ní nemají pravidelný přístup, jelikož v českých obchodech se neprodává. Takže pokud nelétáte několikrát ročně do USA, nebo vám příbuzní neposílají balík Reese´s co 3 měsíce, je tu řešení! :) Já, jakožto závislák na těchto čokoládkách, fakt nechápu, proč mě nenapadlo dřív zkusit je udělat doma! :D A přitom je to tak jednoduché a výsledek je docela hodně podobný originálu! Mám pocit, že Češi na burákové máslo nejsou zvyklí, takže Reese´s buď člověk miluje, nebo nesnáší... Pokud patříte do první skupiny, nebo vás prostě zajímá, jak to chutná, tak do toho! :)
POZN. k fotce: vpravo nahoře je originální balení Reese´s, další dva obrázky jsou můj domácí výtvor.
1. Nalámeme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni. (Můžeme přidat trošku 100% tuku, aby čokoláda nebyla tak hustá).
2. Mezitím smícháme v misce burákové máslo, cukr sůl a důkladně rozmícháme.
3. Do mini košíčků na muffiny dáme asi 1-2 lžičky rozpuštěné čokolády (tak aby čokoláda pokrývala dno košíčku) a lžičkou čokoládu rozetřeme i po stranách košíčku až po okraj. Mějte na paměti, že spotřebovat můžete jen polovinu čokolády, protože tu druhou půlku budete potřebovat na horní vrstvu :) Košíčky dáme na chvíli do ledničky, aby čokoláda zatuhla.
4. Až čokoládové dno ztuhne, přijde na řadu arašídová náplň. Směs z burákového másla ohřejeme v mikrovlnné troubě asi minutu, aby se trošku roztekla a dalo se tak s ní lépe manipulovat.
5. Do košíčků s čokoládou přidáme čajovou lžičku arašídové směsi a uhladíme pokud to jde. Nesmí být až po okraj, musí zbýt místo ještě pro horní vrstvu čokolády.
6. Až spotřebujeme arašídovou směs, umístíme tác s takto naplněnými košíčky znovu do ledničky, aby hmota ztuhla.
7. Po chvíli vytáhneme z ledničky, zalijeme až po okraj další vrstvou čokolády a opět dáme do ledničky, aby tyto již hotové Reese´s ztuhly ( pokud nebudou dostatečně ztuhlé, nepůjde od nich papírový košíček odlepit).
http://papajacrazyloved.blogspot.cz/
POZN. k fotce: vpravo nahoře je originální balení Reese´s, další dva obrázky jsou můj domácí výtvor.
1. Nalámeme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni. (Můžeme přidat trošku 100% tuku, aby čokoláda nebyla tak hustá).
2. Mezitím smícháme v misce burákové máslo, cukr sůl a důkladně rozmícháme.
3. Do mini košíčků na muffiny dáme asi 1-2 lžičky rozpuštěné čokolády (tak aby čokoláda pokrývala dno košíčku) a lžičkou čokoládu rozetřeme i po stranách košíčku až po okraj. Mějte na paměti, že spotřebovat můžete jen polovinu čokolády, protože tu druhou půlku budete potřebovat na horní vrstvu :) Košíčky dáme na chvíli do ledničky, aby čokoláda zatuhla.
4. Až čokoládové dno ztuhne, přijde na řadu arašídová náplň. Směs z burákového másla ohřejeme v mikrovlnné troubě asi minutu, aby se trošku roztekla a dalo se tak s ní lépe manipulovat.
5. Do košíčků s čokoládou přidáme čajovou lžičku arašídové směsi a uhladíme pokud to jde. Nesmí být až po okraj, musí zbýt místo ještě pro horní vrstvu čokolády.
6. Až spotřebujeme arašídovou směs, umístíme tác s takto naplněnými košíčky znovu do ledničky, aby hmota ztuhla.
7. Po chvíli vytáhneme z ledničky, zalijeme až po okraj další vrstvou čokolády a opět dáme do ledničky, aby tyto již hotové Reese´s ztuhly ( pokud nebudou dostatečně ztuhlé, nepůjde od nich papírový košíček odlepit).
http://papajacrazyloved.blogspot.cz/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jana a Kája
(upraveno)
8. 9. 2016, 8:49
Jistě už víte, že se dá Reese sehnat i u nás https://www.candy-store.cz/sladke/1/?&force_sid=e560a0be6be6c20840ea0c89e854d95f
Egreska
(upraveno)
21. 12. 2012, 15:23
arašidové maslo si veľmi ľahko vyrobíte aj sami doma http://www.youtube.com/watch?v=gZnLp6kr4Hg
Katuli41
(upraveno)
21. 12. 2012, 14:46
Tak jsem neodolala a vyzkoušela na vánoce. Jsou výborné Díky za recept. A krásné vánoce
Baika
(upraveno)
18. 11. 2012, 19:45
Díky za super recept.Tyhle košíčky miluju.
PaulinaS
(upraveno)
20. 12. 2012, 15:21
@Baika
Nemáte zač ať chutnají!
prepytrovna
(upraveno)
9. 6. 2011, 15:21
Vypada to dobre, kde pls sezenu burakove maslo?
PaulinaS
(upraveno)
16. 6. 2011, 17:57
@prepytrovna
snad ve vsech supermarketech a hypermarketech, většinou se to jmenuje něco jako "arašídová pomazánka"... ale v českých obchodech se často vyskytují tyhle výrobky, které chutí ani nepřipomínají buráková másla z ameriky... mě osobně například burákové máslo z Lidlu (McEnnedy) strašně nechutná.. ale asi záleží na každém.. tak snad vyberete chuťově dobré!
blazken
(upraveno)
16. 6. 2011, 19:01
@PaulinaS
já jsem kdysi měla přímo recept na burákové máslo, ale bohužel někam se za ty roky stratil
bonifac1
(upraveno)
28. 4. 2011, 22:43
tiež som na Reese´s závislá odkedy som to prvýkrát ochutnala tiež si vyrábam túto domácu verziu ale používam len arašidové maslo ako náplň-nepridávam cukor a je to neuveriteľná mňamka
PaulinaS
(upraveno)
2. 5. 2011, 23:04
@bonifac1
s cukrem to maslo tak zjemnilo, ze mi i víc chutnalo ale jak rikam, 100 lidi-100 chuti jsem ale docela rada ze je tu neprodavaji, protoze to uz bych vazila asi tunu :D
komarka
(upraveno)
27. 4. 2011, 15:51
Reese´s miluju, škoda, že se u nás neprodávají, pokud vím, tak ani nikde v Evropě, je to prostě americká pochoutka. Zkusím udělat podle Vás, je to bezva nápad, díky.
ajkammm
(upraveno)
27. 4. 2011, 14:35
to vypadá fakt hodně lákavě
evicela
(upraveno)
27. 4. 2011, 11:38
ukládám si , já ještě za komančů milovala takové čoko bonbony jmenovali se Manela a měli reklamu že vždyt je to slané ale dobré , pak je přestali vyrábět a toto se mě zdá bude podobné, díky.
PaulinaS
(upraveno)
27. 4. 2011, 12:35
@evicela
není zač, zkuste a uvidíte ) já je včera dělala poprvé a chutnají mi, akorát když se do čokolády přidá trocha tuku, tak to chutná trošku jinak než má asi... a taky je musím mít v ledničce no každopádně základ bude asi kvalitní burákové máslo
spero
(upraveno)
27. 4. 2011, 11:12
Pavlínko, máš všecky recepty skvěle napsané i máš krásné. Jsi
PaulinaS
(upraveno)
27. 4. 2011, 12:40
@spero
Děkuji neumím moc s tím foťákem zacházet, takže úprava v počítači to pak vyrovná